50 års jubilæums video | LBS-B-O

50 års jubilæums video

 

 

Et historisk tilbageblik på 50 år med lyd og billeder

- med fem årtier i branchen har Lyd og Billede Specialisten mere erfaring end de fleste

Historien om Lyd og Billede Specialisten er også historien om udviklingen indenfor radio- og TV-branchen – fra de første sort/hvide apparater til nutidens knivskarpe fladskærme. Det er historien om en tid, hvor TV ikke var allemandseje, om de første TV-udsendelser i farver, og om dengang der kun var tre TV-kanaler at vælge imellem. 

Lyd og Billede Specialistens 50-årige historie tager sin begyndelse i Strandby, hvor Finn Nielsen den 1. maj 1972 åbnede Merina Radio på adressen Havnevej 2. Finn Nielsen var udlært i Skagen i 1963 og var bl.a. i mange år ansat hos Bang & Olufsen i Struer.

Farve-TV’et gør sit indtog

Fra begyndelsen beskæftigede firmaet sig med skibselektronik samt radio og fjernsyn. Kun få år tidligere var den første TV-udsendelse - i farver - imidlertid løbet over skærmene i de nordjyske hjem og for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på farve TV apparater, rådgivning og god service, valgte man at specialisere sig inden for radio og TV.

Udvidelse i 1978

I 1978 blev rammerne på Havnevej for trange og firmaet flyttede til Strandvej 39, hvor der blev indrettet en efter tidens standarder topmoderne forretning. På det moderne værksted servicerede og reparerede man nu også for andre radioforretninger i området.

Fagre, nye verden

Branchen var inde i en rivende udvikling, og den fagre nye verden bød hele tiden på nye skelsættende opfindelser, som fandt vej ind i de nordjyske stuer. Farve-TV’et havde efterhånden erstattet de gamle sort/hvide apparater, og nu stod videomaskiner, videokameraer, walkman, CD-afspillere, link og DVD pludselig øverst på ønskesedlen i de små hjem.

Videomaskinens årti

For blot nogle årtier siden var programudbuddet begrænset til DR, SV1 og SV2, og som et alternativ blev leje af videofilm et sikkert hit i begyndelsen af 80’erne. Derfor blev en stor del af butikken indrettet med et imponerende udvalg af tidens film, og åbningstiden blev udvidet, så man kunne nå at hente en film efter spisetid.

En del af 2tal-kæden

I foråret 1991 gik en gruppe radioforhandlere sammen og dannede kædesamarbejdet 2tal. Merina Radio blev en del af kæden og ændrede navn til 2tal Merina. I oktober 1992 flyttede forretningen til Maigårdscenteret i Frederikshavn. Sønnen Laust Nielsen havde i nogle år arbejdet i nogle af branchens bedste specialforretninger og kom nu hjem og blev medejer.

Kunder fra det meste af Jylland

Med butik i Maigårdscentret var der mulighed for at udvide kundekredsen, og i løbet af få år strakte den sig langt ned i Jylland. Med fokus på høj kvalitet og service fik 2tal Merina et solidt fodfæste i kundernes bevidsthed. De var med andre ord ikke i tvivl om, hvor de skulle henvende sig, når det gjaldt køb af radio og TV-produkter af høj kvalitet.

Skifter navn til Lyd og Billede Specialisten

I 2001 blev Laust Nielsen eneejer af firmaet, og samtidig blev der indledt et samarbejde med 2tal Hjørring, der senere blev overtaget og fungerede som filial. En ændring i kædesamarbejdet resulterede i, at firmaet i 2008 skiftede navn til Lyd og Billede Specialisten. I 2010 blev afdelingen i Hjørring lukket og butikken i Frederikshavn blev udvidet.

LBS-B-O Frederikshavn slår dørene op

Den 1. marts 2013 åbnede LBS-B-O Frederikshavn. Det var den tidligere Bang & Olufsen-butik i Hjørring, der pr. 1. marts blev overtaget af Lyd og Billede Specialisten og flyttede sine aktiviteter til Frederikshavn. Dermed blev LBS-B-O Frederikshavn den eneste butik i Vendsyssel, der sælger produkter af mærket Bang & Olufsen.

Tre eksklusive butikker på stribe med Grand Opening af HIFI Center Jylland

I marts 2020 slog firmaet dørene op til endnu en eksklusiv butik ved siden af de andre, nemlig HiFi Center Jylland med et bredt udvalg af højkvalitetsprodukter. 

Lyd og Billede Specialisten udvides yderligere

I 2021 åbnede vi Loewe Gallery Frederikshavn, hvor hele det nye stærke program fra det Tyske Lyd og Billede kvalitetsbrand Loewe kan opleves i helt nye omgivelser.

Vi vil stadig gå forrest

Med et halvt århundrede i branchen kan vi tillade os at sige, at vi ved, hvad vi taler om. Vi har set det hele ske fra første parket og har den dag i dag stadig fingeren på pulsen. Vi ved, hvad der rører sig, og sætter en ære i altid at være på forkant med de nyeste visioner og produkter i en branche i konstant udvikling. Sammen med vores kunder vil vi stadig gå forrest og vise vejen mod suveræne lyd og billedoplevelser.